menü regisztráció belépés 3
termékek
Kezdőoldal Bemutatkozás Aktuális hírek Blog A pr-programról Hűségprogram Kapcsolat 06-20-333-8881
Keresés
Regisztráció
Kosár

A Higiénés termékek
szakértő webshopja

A PR-programról

pr – a kézzel fogható prevenció

A szervezetünket a bőrünk védi a környezet károsító hatásaival szemben. E feladatnak csak az ép és egészséges bőr tud eleget tenni. Napjainkban megnövekedett a bőrkárosító vegyi anyagok száma, s ezek elsősorban a kezet érintik. A kezünk-bőrünk károsodhat az otthoni, háztartási vagy hobbi munka során, de még gyakrabban a munkahelyünkön. A foglalkozás során kialakuló bőrbetegségek 90%-a a kézen jelentkezik, s legnagyobbrészt irritativ, allergiás úton keletkezett ekcémás betegség képében mutatkozik.

A bőrgyógyászati gyakorlatban sok olyan beteggel találkoznak az orvosok, akik toxikus degeneratív és krónikus allergiás ekcémában szenvednek. Az ő gyógykezelésük csak akkor lehet eredményes, ha meg tudják oldani a károsító anyagok távoltartását.

A bőrbetegségek régóta a munkahelyi megbetegedések élén állnak, nemzetgazdasági szinten jelentős költségeket okozva. Ez indokolja, hogy a bőr egészségének megőrzése érdekében hatékonyabban fellépjünk. Eltekintve az egyén testi, a bőrbetegségeknél jelentkező lelki szenvedéseitől, a biztosítási intézetek költségeitől az üzemi munka során kialakult ekcéma jogi hátterétől, most csak a pr (preventív) bőrvédő készítmények nyújtotta bőrvédelmet vizsgáljuk.

A preventív bőrvédő oldatoknak, krémeknek legalább három követelménynek kell megfelelniük:

  1. Meg kell akadályozniuk a bőr károsító anyagokkal történő érintkezését.
  2. Hatóidejüknek legalább 4-5 órára kell kiterjedniük.
  3. Nem szabad, hogy befolyásolják a természetes bőrfunkciókat, nem allergizálhatnak

A potenciálisan bőrkárosító anyagok (ipari, háztartási szennyezők) kémiai hatásuk alapján két csoportba sorolandók:

Többszörösen megtérülő védelem

A munkavégzés megkezdése előtti bőrvédő készítmények alkalmazásával megőrizzük a bőr épségét, külső tényezőkkel szembeni ellenálló képességét, s ez által elkerülhetjük a megbetegedéseket. A betegség miatti munkakiesés – és éppen a bőrbetegségek járnak hosszadalmas kezeléssel, vagy éppen az érintett dolgozó más munkaterületre való helyezésével – jelentős költségekkel jár.

A bőrvédő készítmények egy hatásos védőfilm képzésével megakadályozzák a bőr és a károsító és szennyező anyagok közvetlen érintkezését, tehát a védőfilmre (nem a bőrfelületre) rátapadt, az egészségre ártalmas szennyező anyagok könnyen lemoshatók. Ezáltal a szervezetbe a bőrön keresztül nem kerülnek be veszélyes anyagok mint pl.: toluol, nem jön létre nehézfém expozíció.

A magyar lakosság közel 20%-a allergiás megbetegedésekben szenved. Az allergének a bőr szerkezetétől – ha ismert, ha nem ismert allergénről van szó – ily módon korrekten távol tarthatók. Kijelenthetjük, hogy a pr preventív bőrvédelem a bőrgyógyászat szolgálatában áll, klinikai tesztek igazolják az eredményességet.

Amennyiben időben megelőzi a bajt, elkerülheti a magas egészségügyi költségeket és a dolgozó kiesésével járól veszteségeket.

Az egészség a legfőbb érték

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a szakszerűtlenül végrehajtott bőrtisztítás bőrbetegségeket idézhet elő, és hogy egészségesebb és gazdaságosabb a szakszerű megelőző bőrvédelem. Már közhelynek számít, hogy az egészség a legfőbb érték. Ne hagyjuk tehát elveszni!

A bőrvédelem pedig eredményesebb, ha még nem alakultak ki bőrbetegségek. Így a PR-készítmények minden munkahelyen, de az otthoni munkában is ajánlottak, ahol a kémiai károsító tényezők fennállnak. Használatuk fontos lenne atópiás hajlammal rendelkező, tehát kézekcéma szempontjából különösen veszélyeztetett személyek esetében is.

A kezünk a legfontosabb munkaeszközünk, melyre egész életünkben szükségünk lesz. Károsodása nem csak anyagi lehetőségeinket, de egész lényünket negatívan befolyásolja.