menü regisztráció belépés 3
termékek
Kezdőoldal Bemutatkozás Aktuális hírek Blog A pr-programról Hűségprogram Kapcsolat 06-20-333-8881
Keresés
Regisztráció
Kosár

A Higiénés termékek
szakértő webshopja

20 tipp a gyönyörű bőrért

20 tipp a gyönyörű bőrért

Az öregedés a természet rendje, az idő kerekét visszaforgatni nem lehet, viszont sok mindent megtehetünk azért, hogy az öregedés folyamatát lassítsuk. Ehhez nem feltétlenül szükségesek drága csodakozmetikumok, csak egészséges életmód és néhány praktika.

1. Igyon elegendő vizet
A bőr rugalmasságának megőrzése érdekében igyon meg naponta legalább 8 pohár vizet. Nyáron, kánikulában ennek a mennyiségnek a többszörösére is szüksége lehet.

2. Gondoskodjon fényvédelemről
A bőr fiatalságát legjobban akkor tudja megőrizni, ha gondoskodik a megfelelő UV-fényvédelemről. A napfény elég alattomos, ugyanis a hatása egyik napról a másikra nem látszik, hosszútávon mégis képes akár 10-15 évet is örgíteni a bőrön, és számos egyéb bőrbetegséget előidézni.  

3. Kerülje a dohányzást és az alkoholfigyasztást
Ezek a rossz szokások súlyosan dehidratálják a bőrt és elősegítik a mély ráncok megjelenését.

4. Kerülje a gyorsételeket, édességeket
Ha rendszeresen ilyen ételeket fogyaszt, bőre rugalmatlanná és fakóbbá válik, egyeseknél pattanások is megjelenhetnek.

5. Aludjon eleget
Nem lehet eléggé hangsúlyozni a pihentető, napi legalább 7 órás alvás jótékony hatását. A pihenést a bőre is meghálálja.

6. Használjon éjszakai bőrápolót
Alvás közben, nyugodt körülmélnyek között a bőr fokozottabban tud regenerálódni, ezért lefekvés előtt érdemes egy jó minőségű éjszakai krémmel bekenni bőrünket.

7. Hűtse le a szemránckrémet
Ha kialvatlanul ébredt, gyors segítségre van szükség a szem alatti táskák eltüntetése érdekében: ha a hűtőben tárolja a szemránckrémet, növelheti annak hatékonyságát.

8. A bőrtípusának megfelelő krémet használjon
A bőr minősége a kor előrehaladtával folyamatosan változik, ezért mindig másféle ápolásra van szüksége. 25 év alatt inkább kerülje a kencéket, felette pedig keresse a korának megfelelő készítményeket.

9. Koncentráljon a megelőzésre
A már kialakult ráncokkal küzdeni sokkal nehezebb, mint elkerülni azok megjelenését. A megelőzéshez főként az egészséges életmód és egészséges étrend járul hozzá, valamint az antioxidánsokban gazdag krémek rendszeres használata.

10. Évszaknak megfelelő krémet használjon
Míg télen egy vastagabban felkent, zsírosabb krémre van szükség, hogy védjen a kiszáradástól, addig nyáron leheletvékonyan felkent, vizesebb készítményekre, illetve fényvédőre lehet szüksége.

11. Figyeljen a helyes technikára
Nem csak az számít, hogy mit, hanem az is, hogyan keni fel az arcára. A krémeket nem szabad húzni és tolni az arcon, mert az gyorsíthatja a ráncosodást.  Helyette finom ütögetéssel vagy könnyebb masszírozó mozdulatokkal kell a bőrbe vinni. 

12. Bőrradírozás
Hetente egyszer, legfeljebb kétszer végezzen bőrradírozást. Érdemes kémiai hámlasztást előnyben részesíteni, mivel az kíméletesebb a dörzsölésnél. Ha azonban utóbbira esküszünk, akkor érdemes kifejezetten az arcbőrre kifejlesztett kefét használni, amely hosszú távon még olcsóbb is a krémes változatnál.

13. Ne nyomkodja a pattanást
Nem csak a pubertáskor velejáróra a pattanásos bőr, időnként felnőtteknél is megjelenik. Ha meglája magán, véletlenül se essen neki a tükör előtt otthon, inkább bízza kozmetikusra. 

14. Élvezze a holttengeri sós víz jótékony hatását
Ha zsíros, gyulladásra hajlamos a bőrünk érdemes hetente vagy havonta egy holt tengeri sós fürdőt venni, mely fokozza a faggyűtermelést és segíti a mikrosérülések begyógyulását.

15. El a piszkos kezekkel!
Napközben kerüljük az arcbőrünk megérintését piszkos kézzel, főleg akkor, ha hajlamosak vagyunk a bőrgyulladásra, pattanásodásra vagy miteszerek kialakulására.

16. Száraz levegő a bőrt is szárítja
Télen a túlfőtött lakásokban, nyáron pedig a légkondicionált helységekben alakulhat ki nagyon száraz levegő, mely bőrünket rettenetesen kiszárítja. Ha tehetjük egy termálvizes arcfrissítés jó szolgálatot nyújthat, de a legjobb megodás egy multivitaminokban gazdag, visszazsírozó bőrápoló, mi a PR 2000-t javasoljuk.

17. Hyaluronsav jótékony hatása
Száraz bőrnek heti egyszer jót tesz egy zsírosabb, tápláló maszk vagy olaj. Részesítsük előnyben a hyaluronsavat is tartalmazó krémeket!

18. Hámlassztás a citrom erejével
Havonta kétszer érdemes friss citrom levével bekenni az arcot, mely olyan hatást vált ki, mint a kozmetikai gyümölcssavas hámlasztás, csak annál jóval olcsóbb és kíméletesebb. Hidratálásról ne feledkezzünk meg utána. 

19. Sportoljon
A sport, főleg ha szabad levegőn végzi,  szebbé , élettel telibbé, ragyogóbbá varázsolja a bőrét.

20. Maradjon hűséges
Nem biztos, hogy az újabb jobb. Ha valami bevált maradjon annál a terméknél, mivel ha gyakran váltogatja a krémeket és irritáció lép fel, akkor nem fogja tudni, hogy melyik okozta, ráadásul az eredmények mindig csak hosszútávon jelentkeznek.


2018. 05. 07.

TOVÁBBI BLOGBEJEGYZÉSEK

Kézfertőtlenítés és bőrápolás a koronavírus idején
Kézfertőtlenítés és bőrápolás a koronavírus idején

A rendszeres kéztisztítás mellett ne feledkezzünk meg kezeink ápolásáról és védelméről sem.


Kézvédők, Kéztisztítók, Kézápolók megújult külsővel
Kézvédők, Kéztisztítók, Kézápolók megújult külsővel

Kézvédők, kéztisztítók, kézápolók megújult külsővel a megszokott minőségben a Fito Trade áruházban. Várjuk vásárloinkat!


Mit is jelent, hogy termékünk organikus és parabénmentes
Mit is jelent, hogy termékünk organikus és parabénmentes

Mostanában nagyon népszerűek a natúr, bio vagy organikus valamint parabénmentes termékek megnevezése, de tudjuk -e mit jelentenek…


MAVIT, a tökéletes hajótisztító
MAVIT, a tökéletes hajótisztító

Idén 21. alkalommal rendezték meg az a Balatoni Hajókiállítást Balatonkenesén az exkluzív Kenese Marina-Port vitorláskikötőben.…


KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK