menü regisztráció belépés 3
termékek
Kezdőoldal Bemutatkozás Aktuális hírek Blog A pr-programról Hűségprogram Kapcsolat 06-20-333-8881
Keresés
Regisztráció
Kosár

A Higiénés termékek
szakértő webshopja

Mit is jelent, hogy termékünk organikus és parabénmentes

Mit is jelent, hogy termékünk organikus és parabénmentes

Mit is takar pontosan, hogy termékeink organikus és parabénmentesen készülnek? 

Mostanában nagyon népszerűek a natúr, bio vagy organikus valamint parabénmentes termékek megnevezése, de tudjuk -e mit jelentenek pontosan ezek a fogalmak? 

 

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! 

Ha egy terméken feltüntetik, hogy natúr kozmetikum, abban az esetben a gyártónak elegendő bizonyos kozmetikai alapanyagokat vagy eljárásokat mellőzni a termék gyártása során (ilyen például a hidrogénezett növényi olaj, az állati eredetű zsírok, a génmódosítás /ami alapanyagokra vonatkozik/).

 

Így a natúr termékekben egy kevés mesterséges anyag még fellelhető. 

 

Bio vagy organikus kifejezés jelentése megegyezik ezen termékek esetében minden alapanyagnak ellenőrzött ökológiai termelésből származó alapanyagot kell tartalmaznia. 

Így összegezve minden biokozmetikum natúr, de nem minden natúr kozmetikum bio is. 

 

Nézzük a következő titokzatos fogalmat, mit is jelent az, hogy egy kozmetikum parabén mentes. Mik azok a parabének? Sokat halljuk, hogy a parabén káros és mérgező anyagokat is tartalmaz és befolyásolja egészségünket. 

A Parabének stabil nem illékony vegyületek, általában szagtalan és fehér vagy színtelen kristályok. Krémek, kozmetikumok tartosítására és ezekben jelen levő baktérium- és gombaölő tulajdonságait használják ki a termékek előállítása során. A bőr jól tolerálja a jelenlétüket kis mennyiségben, hiszen használatuk kivédi a fertőzéseket.

 

Kutatások alapján az a gyanú merült azonban fel, hogy a rák kialakulásában a parabéneknek is szerepet játszanak. Befolyásolhatják az ösztrogén termelését, felhalmozódva a bőrben az UVB sugárzás káros hatásait is fokozzák nem mellesleg gyorsítják a bőr öregedését. 

EU szabályozás szerint egy készítményben nem haladhatja meg a 0,4%-ot a parabének aránya, ez az a mennyiség ami nem okozhat problémát így nem kell megijedni az előbb felsorolt rémisztő következményektől. 

 

Ha azonban lehetséges egészégünk érdekében kerüljük el a parabént tartalmazó termékeket. Mindenkinek ajánlott tehát bio vagy natúr és parabén mentes kozmetikumot használni, mivel kevesebb mellékhatással rendelkeznek mint laboratoriumi társaik. Aki tehát odafigyel arra, hogy milyen termékeket használ meleg szívvel ajánljuk új külsővel és mégújabb belsővel bio és parabénmentes krémeinket, de legfőképp azoknak akiknek érzékenyebb a bőrük vagy esetleg a hagyományos termékek allergiát váltanak ki. A rath’s termékeit a kémiai és fizikai allergének által létrehozott kontakt ekcémás kóros elváltozások megelőzésére /prevenciójára/ fejlesztette ki. A rath’s termékei „bevonatképző” készítmények, amelyek a bőrünk szerkezetétől a fent említett anyagokat távol tartják, megvédik. Így mindenféleképpen ajánlott az organikus és parabénmentes termékek használata.

 

Termékeinkkel kapcsolatosan weboldalunkon vagy facebook oldalunkon tájékozodhat ha kérdése lenne bátran keresse kollégáinkat, telefonon vagy üzenetben. 

Kívánunk mindenkinek egészéget és szép probléma mentes bőrt!

 

forrás: https://www.szepsegbolt.hu/magazin/mik_azok_a_parabenek


2019. 05. 30.

TOVÁBBI BLOGBEJEGYZÉSEK

Kézfertőtlenítés és bőrápolás a koronavírus idején
Kézfertőtlenítés és bőrápolás a koronavírus idején

A rendszeres kéztisztítás mellett ne feledkezzünk meg kezeink ápolásáról és védelméről sem.


Kézvédők, Kéztisztítók, Kézápolók megújult külsővel
Kézvédők, Kéztisztítók, Kézápolók megújult külsővel

Kézvédők, kéztisztítók, kézápolók megújult külsővel a megszokott minőségben a Fito Trade áruházban. Várjuk vásárloinkat!


MAVIT, a tökéletes hajótisztító
MAVIT, a tökéletes hajótisztító

Idén 21. alkalommal rendezték meg az a Balatoni Hajókiállítást Balatonkenesén az exkluzív Kenese Marina-Port vitorláskikötőben.…


A futás ereje
A futás ereje

A futás az egyik leghatékonyabb sportág, mellyel testömegünket karban tarthatjuk. A futás nemcsak testünkre van jó hatással, hanem…


KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK