menü regisztráció belépés 3
termékek
Kezdőoldal Bemutatkozás Aktuális hírek Blog A pr-programról Hűségprogram Kapcsolat 06-20-333-8881
Keresés
Regisztráció
Kosár

A Higiénés termékek
szakértő webshopja

Az ideális bőrápolás alappillérei

Az ideális bőrápolás alappillérei

A jó bőrápolásnak három alaplépése van: tisztítás, védelem és ápolás. 

TISZTÁLKODÁS

A mosakodás, fürdés egyik alapvető napi teendőnk, fontos hogy bőrünk felületéről a koszt, az izzadságot eltávolítsuk és elkerüljük a kellemetlen testszagot. Nemcsak a testünknek, bőrünknek fontos a mosakodás, hanem a közérzetünk is felfrissül, üde és nyugodtabb lesz. 

Figyeljünk azonban a fürdés gyakoriságára, fontos hogy ne vigyük túzásba a fürdést és válasszunk bőrtipusunkhoz ideális tisztálkodási szereket. A túl sok víz és a tisztálkodási szerek kiszáríthatják bőrünket így eltávolítva a bőr természetes olajosságát. Tehát kerülendő a forró, hosszantartó zuhanyozás, fürdés. A törölközőt ne dörzsöljük nagyon a bőrünkhöz miközben itatjuk fel a vizet a testünkről.

Amikor bőrünk védőrétege megsérül, érzékenyebbé válik és könnyebben kiszárad, elfertőződik vagy allergiás reakciókat produkálhat.  Olyan tisztálkodószert válassz, amely a bőrtípusodnak és esetleges problémáidnak megfelel.

ÁPOLÁS, VÉDELEM

Minden ember bőre különböző, ezért más más ápolásra és védelemre van szükségünk. Főleg igaz ez a férfiakra, aiknek vastagabb a bőrük, ezáltal több faggyút is termel és gyorsabban zsírosodik mint a hölgyeknél.

 

A bőrápoló termékek értékes hatóanyagokkal töltik fel bőrünket, és meggátolják annak kiszáradását. Hidratálják bőrünket minden tisztálkodás után, hogy az egészséges maradhasson A hidratálás növeli a bőr védő rétegét és javul a nedvességtartalma. Bőrünk természetes hámlasztó feladata, hogy az elhalt hámsejtek lekerüljenek a bőr felszínéről.  

 

A bőr napozás utáni ápolása is fontos. A napozás utáni testápolók hűsítik és regenerálják a napfény hatása miatt irritált bőrt. A túlzott napozás és a káros UV sugarak hatására komoly szerkezeti károsodást okozhat bőrünkben, hamarabb elkezdhet öregedni és pigmentálódni, sötétedni.

 

Testünket ne csak napozáskor kenjük be naptejjel, hanem mielőtt kimennénk a napra, hiszen idő kell ahhoz, hogy a hatóanyagok a bőrünkbe beszívódjanak, és a káros napsugarak egész nap érhetik a bőrünket. Alkalmazzuk újra meg újra, ahogy ez a használati utasításában is szerepel.

 

Milyen egy hatékoy fényvédő?

  • Segíti a bőr védelmét, támogatja a melanin termelését (melytől bőrünk napsütötte barna lesz)
  • Növeli a bőr UV sugárzással szembeni védelmét
  • Megfelelő fényvédelmet biztosít
  • Visszaszorítj a bőr öregedését
  • Hidratálja és táplálja a bőrt
  • Csökkenti a pigmentfoltok (májfoltok) kiakakulását
  • Biztonságosan alkalmzható

 

Minden testrészünk különböző ápolást igényel, vegyük sorra hogy miért és hogyan ápoljuk. 

 

Arcbőrünket gyengéden, de alaposan tisztítsuk meg reggel és este. A bőr faggyút termel, miközben alszunk, így regenerálódik, amit a reggeli arcmosással eltávolítunk bőrünkről, hogy ápolt legyen és védett a szennyeződésektől. Az esti tisztítás alkalmával a nap folyamán bőrünkre rakódott szennyeződések, faggyú, izzadság, smink és krémek eltávolítását végezzük el. 

 

Hajunk az egyéniségünk kifejezőeszköze, különlegessé, vonzóvá és varázslatossá tesz minket. Ősidők óta a haj az életerő és a szépség kifejezője.Fejbőrünk különösen hajlamos irritácóira, kiszáradásra, ha fejbőrünk savköpenyét lemossuk, ha olyan terméket használunk amely erős anyagokat tartalmaz, ezért fontos, hogy gyengéden ápoljuk minden nap, hajunkat pedig jól kiválasztott samponnal tisztítsuk.

Amikor fejbőrünkön irritáció jelentkezik, egyfajta gyulladás, problémává alakulhat ha nem figyelünk rá. A fejbőr probléma következményeit 3 fő csoportba sorolhatjuk: 

  • érzékeny fejbőr
  • korpa
  • száraz, viszektő fejbőr

 

Az izzadás, máshogy nevezve a verejtékezés vagy párologtatás, hónaljunknál teljesen természetes és nagyon fontos módja a testhőmérséklet szabályozásnak. Amikor agyunk érzékeli hogy testhőnk 37 °C fölé emelkedik, akkor verejtékmirigyek folyadékot bocsátanak – izzadást- amely lehűti a bőrünket. Az izzadás jelei a testszag és a ruhafoltok kellemetlenek lehetnek, ennek elkerülését dezodorral vagy izzadásgátlóval akadályozzuk meg.

A dezodorok nem befolyásolják az izzadság mennyiségét de olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek lassítják a szagtermelő baktériumokat. Olyan összetevőket is tartalmazhatnak, amelyek felszívják a szagképző anyagokat és csökkentik a nem kívánt testszagot.
Az izzadásgátlók olyan aktív anyagokat tartalmaznak, amelyek csökkentik az izzadság mennyiségét, kevesebb nedvességet és testszagot eredményezve.
 

A kezünkön lévő bőrnek van a legnagyobb szüksége az ápolásra ezt a testrészünket használjuk a legtöbbet ezt a testrészünket mossuk meg mindennap többször, tehát a kezeinka legjobban igénybevett testrészünk. Kezeink jó hidratáltsága az egészésges bőr záloga a sérült és kirpedezett, száraz és érzékeny kéz esetében gyakrabban alakul ki betegség.

Kerülni kell a nagyon erős tisztítószereket, valamint a túlzott kézmosást. Kézmosáshoz használj langyos vizet, hogy kevésbé szárítsa a bőrödet. Olyan tápláló, hidratáló, E vitaminos készítményt válassz, amely regenerálja és védi kezed a kiszáradástól, védelmet nyújt a káros UV sugarak ellen.

Erősen igénybevett piszkos, szennyező munkák során kezünkre fokozottabban kell figyelnünk. Olyan kéztisztító terméket hasznláljunk amely, oldószer, dörzsanyag, alkáli és lehetőleg illatanyag mentes. Kíméli a kezed és biztosítja megfelelő visszazsírozását. ilyen igénybevételnél indokolt a védőkrém használata is minden nap.

 

 

lábproblémák 70%-át, a nem megfelelő cipők okozzák, ilyenek a bőrkeményedések és tyúkszem kialakulása is. A szűk cipők viselését elkerülve puhító krémek és talpbetétek segítségével tehermentesítheted a lábadat. 

A gombás fertőzés első jelei lehetnek a repedések, viszketés és a lábujjak közötti nedvesség vagy a talp hámlása. Ha ezek a tünetek jelentkeznek, fokozottabban figyelj lábad egészéségére.

 


2018. 08. 03.

TOVÁBBI BLOGBEJEGYZÉSEK

Kézfertőtlenítés és bőrápolás a koronavírus idején
Kézfertőtlenítés és bőrápolás a koronavírus idején

A rendszeres kéztisztítás mellett ne feledkezzünk meg kezeink ápolásáról és védelméről sem.


Kézvédők, Kéztisztítók, Kézápolók megújult külsővel
Kézvédők, Kéztisztítók, Kézápolók megújult külsővel

Kézvédők, kéztisztítók, kézápolók megújult külsővel a megszokott minőségben a Fito Trade áruházban. Várjuk vásárloinkat!


Mit is jelent, hogy termékünk organikus és parabénmentes
Mit is jelent, hogy termékünk organikus és parabénmentes

Mostanában nagyon népszerűek a natúr, bio vagy organikus valamint parabénmentes termékek megnevezése, de tudjuk -e mit jelentenek…


MAVIT, a tökéletes hajótisztító
MAVIT, a tökéletes hajótisztító

Idén 21. alkalommal rendezték meg az a Balatoni Hajókiállítást Balatonkenesén az exkluzív Kenese Marina-Port vitorláskikötőben.…


KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK