menü regisztráció belépés 3
termékek
Kezdőoldal Bemutatkozás Aktuális hírek Blog A pr-programról Hűségprogram Kapcsolat 06-20-333-8881
Keresés
Regisztráció
Kosár

A Higiénés termékek
szakértő webshopja

Így fizethet rá súlyosan, ha spórol

Így fizethet rá súlyosan, ha spórol

Mindenki ismeri a már közhelynek számító mondatot, hogy az egészség a legfőbb érték, mégis nagyon kevesen hajlandóak tenni ennek az értéknek a megőrzése érdekében. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ha látszólag minden rendben van az egészségünkkel, akkor nincs semmilyen teendőnk. Orvost csak akkor keresünk fel, ha már baj van, a betegségek megelőzésével nem foglalkozunk, azt gondoljuk, miért pont velünk történne baj vagy egyszerűen pénzkidobásnak tartjuk az erre fordított pénzt. 

Akkor jövünk rá, hogy mi a legfontosabb számunkra, mikor már elveszítettük

Ez nem csak hozzánk közel álló emberekre vagy féltett tárgyakra igaz. Az egészségünk igazi kincs, de ennek a ténynek a felismeréséhez néha igen borsos árat kell fizetnünk. A legnagyobb probléma, hogy az egészségmegőrzésre fordított időnek és pénznek nem látjuk a közvetlen hasznát, hiszen előtte sem voltunk betegek, utána sem lettünk betegek, agyunk azt látja, hogy a helyzet változatlan, így feleslegesnek fogja fel az erre fordított energiát.  Egy megelőzött betegeség által nyert értéket csak nagyon kevesek képesek reálisan látni. 

Nézzünk egy példát. Egy egészségügyi ápoló – nevezzük Andreának – szinte folyamatosan fertőtleníti a kezét, ahogy az elő van írva a napi munkavégzésnél. Ugyan tapasztalja, hogy kezének ez nem jó, mivel szárazabb mint szokott lenni, de nem tulajdonít neki nagy jelentőséget, otthon a megszokott testápolóval kezeli esténként. Közben hall egy bőrvédő termékről, amivel megvédhető a bőr a folyamatos károsító tényezőktől, de drágának találja a készítményt, így nem vásárol belőle. Eltellik három év, anélkül, hogy Andrea bármilyen változást észlelne a bőrén, így kineveti a kolléganőjét, Ágit, aki azóta már több ezer forintot dobott ki bőrvédőszerekre és lám egyiküknek sincs semmi baja. 

Ám egyszer csak a nap végére vörös, duzzadt viszkető foltok jelennek meg Andrea kezén.

Másnap szabadságot vesz ki és elmegy a bőrgyógyászhoz, ahol megállapítják, hogy a kezén kontakt bőrgyulladás (contact dermatitis) jelei mutatkoznak, mely valamely kémai anyaggal szemben évek alatt kialakult túlérzékenységet jelent.  Ilyenkor gyakorlatilag munkára alkalmatlanná válik a kéz. Ennek súlyos ára van, hiszen a kialakult gyulladás kezelésének egyetlen sikeres módja – a szteroidos készítmények alkalmazásán túl – a betegséget kiváltó anyagoktól való tartózkodás. Szembe kell nézni a ténnyel: nem tudjuk tovább ellátni a jelenlegi munkánkat. Belegondolt, hogy ez mekkora anyagi veszteséget jelenthet?

Andrea a három év alatt megspórolt összeg többszörösét költötte el a bőrgyógyászra, és a kezeléshez szükséges készítményekre, valamint kénytelen új munka után nézni, hogy kímélje a kezét az allergizáló anyagoktól. Megérte? Biztosan nem. Ne kövesse el ugyanezt a hibát, ne spóroljon, ha az egészségről van szó. 

Termékpalettánk minden szakmának megfelelő védelmet nyújt! Válassza ki az Önnek megfelelő bőrvédő terméket. 


2018. 06. 04.

TOVÁBBI BLOGBEJEGYZÉSEK

Kézfertőtlenítés és bőrápolás a koronavírus idején
Kézfertőtlenítés és bőrápolás a koronavírus idején

A rendszeres kéztisztítás mellett ne feledkezzünk meg kezeink ápolásáról és védelméről sem.


Kézvédők, Kéztisztítók, Kézápolók megújult külsővel
Kézvédők, Kéztisztítók, Kézápolók megújult külsővel

Kézvédők, kéztisztítók, kézápolók megújult külsővel a megszokott minőségben a Fito Trade áruházban. Várjuk vásárloinkat!


Mit is jelent, hogy termékünk organikus és parabénmentes
Mit is jelent, hogy termékünk organikus és parabénmentes

Mostanában nagyon népszerűek a natúr, bio vagy organikus valamint parabénmentes termékek megnevezése, de tudjuk -e mit jelentenek…


MAVIT, a tökéletes hajótisztító
MAVIT, a tökéletes hajótisztító

Idén 21. alkalommal rendezték meg az a Balatoni Hajókiállítást Balatonkenesén az exkluzív Kenese Marina-Port vitorláskikötőben.…


KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK