menü regisztráció belépés 3
termékek
Kezdőoldal Bemutatkozás Aktuális hírek Blog A pr-programról Hűségprogram Kapcsolat 06-20-333-8881
Keresés
Regisztráció
Kosár

A Higiénés termékek
szakértő webshopja

Itt a futószezon! Ezt tartsa észben, ha futni megy!

Itt a futószezon! Ezt tartsa észben, ha futni megy!

Bár az eltökélt futók a kemény téli napokon sem hagyják ki az edzést, a legtöbben csak a jó idő beköszöntével kapnak kedvet a futáshoz. Az idei futószezon már el is kezdődött, ha Ön is hódol ennek a sportnak, éremes megfogadni az alábbi tanácsokat. 

Lelki felkészülés

Mielőtt bármibe belefogunk, a legfontosabb annak a meghatározása, hogy mi pontosan a célunk. Nincs ez másképp a futással sem. Meg kell határozni, hogy mit szeretnénk elérni és ezt felosztani apró lépésekre. Célunk az egészségmegőrzés, egy maraton teljesítése, vagy esetleg a testsúly csökkentése? Tűzzünk ki ezekkel kapcsolatban heti, havi mérhető célokat, és amikor elérjük azokat jutalmazzuk is meg magunkat, hogy végig motiváltak maradjunk.

Testi felkészülés

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy amikor végre rászánják magukat egy kis futásra, rögtön félmaratoni távot szeretnének lefutni, mindenféle előzetes felkészültség nélkül. Ha az izületi rendszert, az izomzatot, a szív- és érrendszert, valamint a tüdőt hirtelen megterheljük, nagyobb károkat okozunk, mintha otthon maradtunk volna. Semmi értelme nincs annak, ha tönkretesszük magunkat. Ha régóta nem edzettünk semmit, nem vagyunk gyakorló futók, akkor fokozatosan kell hozzászoktatni a szervezetet a terhelésre. Lassú kocogással kezdjük, azt is úgy, hogy időnként váltogassuk könnyű sétával. Előtte ne feledkezzünk meg a bemelegítő gimnasztikáról, majd futás után a nyújtásról, lazításról.

Futócuccok beszerzése

Egész vagyonokat lehet elkölteni mindenféle rikító színű sportruházatra, azonban mielőtt ön is bevásárolna, érdemes átgondolni, hogy mi az, amire valójában szükségünk van, és mi az, amit csak divatból veszünk meg. A legfontosabb ruhadarab a cipő, hiszen a futósérülések nagyrészét kétség kívül a rosszul megválasztott, gyenge minőségű cipők okozzák.

A legjobb futócipőket aranyáron adják és még közöttük is akad rengeteg, amely nem megfelelően védi a lábunkat és csontozatunkat. Az átlagos cipők átlagos lábra készülnek, átlagos láb viszont többnyire csak papíron létezik, szinte mindenkinek más és más formájú a lába. Viszont egy megfelelő zselés talpbetét használatával még a leggyengébb cipőt is fel tudjuk tuningolni. Érdemes olyan talpbetétet választani, amely igazodik a láb formájához és leveszi róla a terhelést.

Regenerálódás

A legtöbb sérülést a túleddzés okozza, vagyis az, hogy nem hagyunk elég időt az izomzat regenerálódására. Minden egyes edzésnél a szervezet komoly stresszhatásnak van kitéve. Ennek a hatására tudunk fejlődni, hiszen a szervezet alkalmazkodik a megváltozott körülmélnyekhez. Az izmok glikogénraktárai kiürülnek, felbomlik a szervezet elektrolit-háztartása, az izmokban pedig apró sérülések keletkeznek, ezek helyreállítása pedig 1-2 napot, nagyon nagy terhelés hatására akár egy hetet is igénybe vehet.


2018. 04. 18.

TOVÁBBI BLOGBEJEGYZÉSEK

Kézfertőtlenítés és bőrápolás a koronavírus idején
Kézfertőtlenítés és bőrápolás a koronavírus idején

A rendszeres kéztisztítás mellett ne feledkezzünk meg kezeink ápolásáról és védelméről sem.


Kézvédők, Kéztisztítók, Kézápolók megújult külsővel
Kézvédők, Kéztisztítók, Kézápolók megújult külsővel

Kézvédők, kéztisztítók, kézápolók megújult külsővel a megszokott minőségben a Fito Trade áruházban. Várjuk vásárloinkat!


Mit is jelent, hogy termékünk organikus és parabénmentes
Mit is jelent, hogy termékünk organikus és parabénmentes

Mostanában nagyon népszerűek a natúr, bio vagy organikus valamint parabénmentes termékek megnevezése, de tudjuk -e mit jelentenek…


MAVIT, a tökéletes hajótisztító
MAVIT, a tökéletes hajótisztító

Idén 21. alkalommal rendezték meg az a Balatoni Hajókiállítást Balatonkenesén az exkluzív Kenese Marina-Port vitorláskikötőben.…


KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK