menü regisztráció belépés 3
termékek
Kezdőoldal Bemutatkozás Aktuális hírek Blog A pr-programról Hűségprogram Kapcsolat 06-20-333-8881
Keresés
Regisztráció
Kosár

A Higiénés termékek
szakértő webshopja

Ureával a száraz bőr ellen

Ureával a száraz bőr ellen

A száraz bőr a külső hatásokon kívül többnyire a nem megfelelő kozmetikumok használata miatt alakul ki. Ebben a cikkben abban próbálunk segíteni, hogy helyesen tudjon bőrápolót választani. Ismertetjük, hogy mi az urea és miért játszik fontos szerepet a bőrápolásban.

Mi az urea?

Az urea egy színtelen, szagtalan természetes anyag, mely megtalálható természetes formájában szerves alkotórészként a bőr felső rétegében, az epidermisben. A fehérje-anyagcsere egyik legfontosabb végterméke, majdnem minden testfolyadékban megtalálható. A bőr egyik természetes hidratáló faktoraként tartják számon, mely izzadással kerül a külső bőrrétegekbe. A természetes urea koncentráció határozza meg, hogy a bőrünk mennyire áll ellen a külső tényezőknek és mennyi vizet tud megtartani. A száraz bőrű embereknél az ureakoncentráció 50%-kal csökken.

A kor előrehaladtával, azaz a bőr öregedésével fokozatosan csökken az urea koncentrációja, ezáltal csökken a víztároló képessége. A bőr egyre szárazabbá, nyersebbé válik, majd – ha nem teszünk ellene semmit – megjelennek a ráncok.

Ilyenkor szükséges az urea mielőbbi külső pótlása, hiszen ezzel remekül lehet késleltetni az öregedés jeleit.  Az urea segíti a száraz arcbőr regenerálódását, újraépülését, ezért nem csak hidratáló, de hatékony sejtmegújító, ránckezelő is.

A kozmetikumokban található ureát mesterségesen állítják elő, ennek ellenére hatékony kezelést biztosít. Már kis mennyiségben is hatékony vízmegkötő tulajdonsággal bír, azonban nem szabad túlzásba vinni a használatát, mivel nagy mennyiségben arra érzékenyeknél gyulladást is okozhat. Egy gondos bőrtisztítás után, napi egyszeri hidratálás bőven elegendő egy urea tartalmú bőrápolóval.

Mik azok a lipidek?

A lipideket a bőr testőreinek is nevezik. Egyes fajtái a bőr felső rétegében található szerves vegyületek, melyeknek víztaszító és vízvisszatartó tulajdonságuk van. A lipidek óvják bőrünk szerkezetét a külső behatásoktól. Ha a lipidréteg sérül, a védelem teljesen megszűnik, a bőr szárazzá és védtelenné válik, megjelenik a bőrallergia és az ekcéma különböző formái.

A sérült lipidréteg megfelelő ápolással helyrehozható, melyben az urea nagy szerepet játszik. Bizonyos bőrtípusok alapból sérülékenyebbek, ilyenkor a megfelelő megelőzésen van a hangsúly. Mindig használjon a munkavégzésének, szabadidős tevékenységének megfelelő bőrvédőkrémet. Vízzel való érintkezés esetén a pr 99, míg a nem vizes környezetben a pr 88 bőrvédőkrémmel óvhatja meg kéz- és arcbőrén a lipidréteget.

A száraz bőr kezelése

Érdemes tehát olyan kozmetikumokat használni, amelyek ureát tartalmaznak és hatékonyan állítják helyre a bőr lipidrétegét, ezáltal pedig a bőrréteg vízvisszatartó képességét. Ezek közül is érdemes azokat előnyben részesíteni, amelyek nem tartalmaznak szintetikus anyagokat, és érzékeny bőr kezelésére is alkalmasak. A díszes csomagolásoknak és a mézes-mázas reklámszlogeneknek ne dőljön be, mindig a beltartalmat vizsgálja meg először. 

pr Basis Pflege használata megnyugtathatja száraz bőrét, a bőrviszketés, húzódás, szinte azonnal, az első használattal megszűnik. A repedezett bőr helyreállítása több napot is igénybe vehet, de a hatás garantált.


2018. 04. 18.

TOVÁBBI BLOGBEJEGYZÉSEK

Kézfertőtlenítés és bőrápolás a koronavírus idején
Kézfertőtlenítés és bőrápolás a koronavírus idején

A rendszeres kéztisztítás mellett ne feledkezzünk meg kezeink ápolásáról és védelméről sem.


Kézvédők, Kéztisztítók, Kézápolók megújult külsővel
Kézvédők, Kéztisztítók, Kézápolók megújult külsővel

Kézvédők, kéztisztítók, kézápolók megújult külsővel a megszokott minőségben a Fito Trade áruházban. Várjuk vásárloinkat!


Mit is jelent, hogy termékünk organikus és parabénmentes
Mit is jelent, hogy termékünk organikus és parabénmentes

Mostanában nagyon népszerűek a natúr, bio vagy organikus valamint parabénmentes termékek megnevezése, de tudjuk -e mit jelentenek…


MAVIT, a tökéletes hajótisztító
MAVIT, a tökéletes hajótisztító

Idén 21. alkalommal rendezték meg az a Balatoni Hajókiállítást Balatonkenesén az exkluzív Kenese Marina-Port vitorláskikötőben.…


KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK