menü regisztráció belépés 3
termékek
Kezdőoldal Bemutatkozás Aktuális hírek Blog A pr-programról Hűségprogram Kapcsolat 06-20-333-8881
Keresés
Regisztráció
Kosár

A Higiénés termékek
szakértő webshopja

Miért használjunk PRémium naptejet?

Miért használjunk PRémium naptejet?

A tavasz első simogató, melegítő napsugarai mindenkit megörvendeztetnek, vége a fázós és sötét reggeleknek, előre jelzi számunkra a tél végét, és a beköszöntő jó időt. Testünk észrevétlenül elkezdi feltölteni a téli hónapokban lemerült D vitamin raktárjait, magába szívja a napsugarakat, hiszen a D vitaminnak fontos szerepe van a csontképzésben és az immunrendszer erősítésében. 

 

Bőrünk legfelső rétege a felhám, amit többrétegű elszarusodó laphám alkot. Az e rétegben található pigmentsejtek a nap ultraibolya-sugárzásával szemben nyújtanak védelmet úgy, hogy a festékanyag termelődésfokozódása révén a bőrünk színe sötétedik, azaz lebarnulunk. Az így felszaporodott festékanyag elnyeli az UV sugarak egy részét. Függően attól, hogy bőrünk milyen igénybevételnek van kitéve, gyorsabban vagy lassabban kopik, de állandóan kopik, az alsóbb rétegekből pedig folyamatosan pótlódik.

 

A napsugárzás nélkülözhetetlen az életünkhöz, azonban figyelni kell, mivel nagy mennyiségben tartalmaz ártalmas ultraibolya sugarakat, amelyek ellen bőrünk már nem képes segítség nélkül védelmet nyújtani és érzékelhető fájdalmas leégést okozhatnak szélsőségesebb esetben károsíthatják a szemet, elősegítik a bőrrák kialakulását, a bőr idő előtti elöregedését, a hiperpigmentáció, májfoltok kialakulását, napallergiát okozhat, s ez utóbbi problémák nagyon sokszor csak évtizedek múlva jelentkeznek. 

 

Ózonpajzsunk védhetne minket az ultraibolya sugárzástól, de a környezetszennyezés egyre erősebb probléma társadalmunkban, így ennek hatására a védelmező ózonréteg elvékonyodott. Jó, ha tudjuk, a veszélyes sugarak nem csak a tűző napon érik a bőrünket, felhős időben, árnyékban és vízben sem vagyunk teljes biztonságban,az UVA, UVB és UVC sugarak így is érhetik a bőrt. Így nekünk kell gondoskodnunk és óvnunk mind magunk mind gyermekeink egészségét, bőrét. Számolni kell azzal is, hogy a víz (és a hó) visszaverik a napsugarakat ezzel felerősítik az UV sugárzás erejét, így biztosra kell menni, hogy bőrünk védve legyen. Naptejet ne csak strandoláskor használjunk, hanem kirándulás és séta idejére is. Hiszen a káros napsugarak bárhol elérhetnek minket, ezért javasoljuk, mindig vigyen magával PR UV-t!

 

Gyakran emlegetik, hogy 11 és 15 óra között ne tartózkodjunk a tűző napon, főleg ne kisgyermekkel! Legnagyobb veszélynek ugyanis a gyerekek vannak kitéve. Kevésbé ellenálló bőrük sokkal hamarabb leég a tűző napsütésben. 3 hónapos kor alatti pici csecsemőket közvetlen napsütésnek egyáltalán nem szabad (csak kora délelőtt és késő esti órákban), nagyobb gyerekeket is csak megfelelő védekezés mellett szabad rövidebb ideig engedni a nyári napsütésben játszani.

 

Gyermekek számára megfelelő védelema napsugárzással szemben a megbízható minőségű napvédő krém mellett a vékony pamut ruha, könnyű kis kalap, UV szűrős napszemüveg. Babakocsihoz használjunk UV védővel ellátott napernyőt. Strandoláshoz érdemes egy kis összecsukható strand sátrat beszerezni a kicsiknek (hiszen árnyékban is vigyázni kell a napsugarakkal) amiben játszhat, alhat, amíg a nagyobb testvérek és a felnőttek strandolnak.

 

Hogyan is érdemes tehát kiválasztani a megfelelő napvédő krémet? 

 

  • Vegyük figyelembe a bőrtípust. Akik világos, fehér bőrűek, sok anyajegyük van, világos hajúak a kék zöld szeműek a szeplősödésre hajlamosak, és akik rögtön leégnek mindenképp hasznos a mindennapi fényvédelem, naptej használata. 
  • Állag, textúra: Hatalmas a választék a naptejek, napolajok napkrémek között. A napolaj a leginkább zsíros hatást kelti ezért ha pattanásosodásra hajlamos bőrünk van nem javasolt ezt a típust választani. A legkevésbé zsíros forma a naptej, amely könnyen beszívódik bőrünkbe. 
  • Vízállóság: Napvédő krémünk legyen vízálló, hogy fürdőzés közben is védve legyen bőrünk. De még így is időnként újra kell kenni őket. 

 

A pr UV minden kritériumnak megfelelő prémium naptej, dermatológiai teszten „nagyon jó” minősítéssel végzett. A pr UV tartósítószert nem tartalmaz, a bőrfunkciókat nem befolyásolja, hosszútávon sem okoz a használata semmilyen problémát.  A nemzetközi irányelvek szerint végzett epikután tesztben nem léptek fel toxikus-irritációs összeférhetetlenségi reakciók.  

 

Hogyan használjuk? 

 

Még azelőtt kenje be magát alaposan, mielőtt a tűző napsütésben a szabadba lépne. Magas UV-sugárzás esetén az érzékenyebb bőr még árnyékban is képes leégni. Kenje be takarékosan, egyenletesen a bőre szabadon maradt teljes felületét, beleértve az arcát is. Masszírozza a bőrbe, amíg a csillámló fehér réteg(titándioxid) a bőrbe nem ivódik be. A kezet, arcot, dekoltázst különös tekintettel masszírozzuk be! A fényvédőkrémet nyugodtan alkalmazhatja felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt.

A pr UV a bőr hatékony védelmét szolgálja az UV-sugárzás ellen munkavégzés közben is. UV-sugárforrás nem csak a napsütés lehet, hanem pl a fényív, amely elektromos hegesztéskor, vagy a higany-nyomássugárzó festékszárításhoz, műanyagok kikeményítéséhez használatos.

 

Ajánljuk erős napsugárzás esetén fényérzékenyek számára. Napon való tartózkodás esetén, valamint a mesterséges UV sugárzásnak kitett munkahelyeken pl. elektromos hegesztés. A pr UV vizi sportoknál, vitorlázás, hajózás, lovaglás, golfozás, hegyi túrázás, stb során alkalmazható. Az erős napsugárzásban védi és ápolja a bőrünket hogy ne károsodjon, öregedjen, ráncosodjon, kiszáradjon.

 

májfolt pigemntáció-depigmentáció kialakulása a pr UV rendszeres alkalmazásával megelőzhető. A Pr UV szeplőírtő, fehérítő krém. A pr UV védelmet biztosít a fényérzékenyek számára.

Felmerülhet még a kérdés bárkiben hogy használjunk-e fényvédő, naptejet bárhogy is nevezzük? Ha aggodalmak nélkül akarjuk élvezni a napsütést, hogy bőrünket megvédjük és nyáron szép napbarnított bőrünk legyen ne leégett, vörös és fájdalmas érzés, mindenképp szerezzünk be egy pr UV prémium naptejet. Gondoskodjunk róla, hogy a jövőben se alakuljanak ki problémák a nap káros sugarai miatt.

Élvezzük a nyarat és a napsütést, töltekezzünk fel energiával a téli hidegre, DE óvjuk testünket és csak kellő óvatossággal fürdőzzünk a napfényben.

 

 


2018. 05. 14.

TOVÁBBI BLOGBEJEGYZÉSEK

Kézfertőtlenítés és bőrápolás a koronavírus idején
Kézfertőtlenítés és bőrápolás a koronavírus idején

A rendszeres kéztisztítás mellett ne feledkezzünk meg kezeink ápolásáról és védelméről sem.


Kézvédők, Kéztisztítók, Kézápolók megújult külsővel
Kézvédők, Kéztisztítók, Kézápolók megújult külsővel

Kézvédők, kéztisztítók, kézápolók megújult külsővel a megszokott minőségben a Fito Trade áruházban. Várjuk vásárloinkat!


Mit is jelent, hogy termékünk organikus és parabénmentes
Mit is jelent, hogy termékünk organikus és parabénmentes

Mostanában nagyon népszerűek a natúr, bio vagy organikus valamint parabénmentes termékek megnevezése, de tudjuk -e mit jelentenek…


MAVIT, a tökéletes hajótisztító
MAVIT, a tökéletes hajótisztító

Idén 21. alkalommal rendezték meg az a Balatoni Hajókiállítást Balatonkenesén az exkluzív Kenese Marina-Port vitorláskikötőben.…