menü regisztráció belépés 3
termékek
Kezdőoldal Bemutatkozás Aktuális hírek Blog A pr-programról Hűségprogram Kapcsolat 06-20-333-8881
Keresés
Regisztráció
Kosár

A Higiénés termékek
szakértő webshopja

Őrizd meg bőröd szépségét, űzd el a száraz és kellemetlen érzést!

Őrizd meg bőröd szépségét, űzd el a száraz és kellemetlen érzést!

Itt van az ősz újra! Ugye te is érzed már, hogy bőröd hamarabb kiszárad, durva tapintású, repedezett, esetleg viszket is?
 

A legtöbbször a száraz bőrt a hideg és szeles idő eredményezheti de szerencsére teljesen vagy részben kezelhető!
 

A bőr a legnagyobb szervünk és a legelső védelmi vonalunk az irritáló anyagok, a környezetszennyezés és a baktériumok ellen. Így rendkívül fontos, hogy ne hagyjuk bőrünket őrizetlenül. Ápoljuk és gondoskodjunk róla hogy védje szervezetünket. Bőrünk lehet hidratált finom és telt. 

A száraz bőr gyakran átmeneti téli időszakban fordul elő, de lehet akár egész életen át tartó probléma. Télen bent a szobában, a fűtött száraz meleg levegő, kint a természetben a hideg száraz idő levegője óriási igénybevételnek teszi ki bőrünket, ezáltal rengeteg problémát okozhat. Különösen ha ekcémára hajlamosak vagyunk vagy eleve szárazabb a bőrünk.  

 

Gyerekeknél, felnőtteknél télen az ekcéma kiújulása gyakran előforduló fájdalmakat, kellemetlen érzést okoz. A test különböző részein száraz, viszkető, vöröses, hámló elváltozások formájában jelentkezhet. Sok esetben a tünetek nyáron elmúlnak, majd a tél beköszöntével újra fellángol a betegség. A szabadban dolgozókat sem kíméli a tél, gyakori panaszok a bőrpír, az arc- és kézszárazság.
 

Zuhanyozás után kellemetlen érzés ölel körbe, bőröd húzódik, esetleg viszket? Minél kevesebb időt tölts a zuhany alatt és kerüld a szárító szappanok, tusfürdők használatát, használj hidratáló termékeket.

Hogy is alakul ki a száraz bőr? Bőrünk külső rétege a szaruréteg, mely őrzi bőrünk víztartalmát ezáltal egészséges és hidratált a bőrünk. Azonban ha a szaruréteg sérül a vizet nem tudja megtartani, így kiszárad és kialakul a száraz bőr.

 

A száraz bőr jelei:

  • A bőr feszül és húzódik különösen zuhanyozás, fürdés vagy úszás után.
  • A bőr összezsugorodott vagy dehidratált.
  • A bőrnek durva, érdes a tapintása.
  • A bőr viszket, ez néha nagyon erős lehet.
  • Enyhe vagy súlyos hámlás.
  • Finom vonalak vagy repedések.
  • Kipirosodások, vörösség.
  • Mély repedések, amelyek vérezhetnek is

 

Hogy óvjuk bőrünket télen? 

  • Fürdés helyett rövid zuhanyt részesítsünk előnyben, így kevésbé szárad ki a bőrünk, ha mégis jobban szeretünk fürdeni, használjuk a pr 2000-et.
  • Mérd a lakása páratartalmát, 50% alatti érték estén érdemes beszerezni egy párásító berendezést
  • Ne használjunk lúgos hatású szappanokat, szerezzünk be a bőr természetes zsírköpenyét nem károsító, kímélő tisztítószert, ilyen a pr Clean.
  • Kézi mosásnál, mosogatásnál használjunk gumikesztyűt, vagy még jobb, ha úgynevezett folyékony kesztyűt használunk, mely észrevétlenül védi meg bőrünket.
  • Téli sportok, szabadban végzett tevékenységek előtt kenjük be bőrünket pr 99 kéz- és arcápoló krémmel.
  • Használjunk télen is UV-fényvédőt, hiszen a fehér hóról visszaverődő napfény ugyanúgy károsítja a bőrt, mintha a tengerparton lennénk.

  • A száraz bőr kezelésére használjon a bőr hidrolipid rétegének visszaállítására alkalmas, visszazsírzó, a bőr vízháztartását szabályzó ápolószert.

 

A száraz bőr kezelése otthon hatékony lehet, ha azonban minden próbálkozás hiábavaló, mindenképp forduljon orvoshoz!

 


2018. 10. 22.

TOVÁBBI BLOGBEJEGYZÉSEK

Kézfertőtlenítés és bőrápolás a koronavírus idején
Kézfertőtlenítés és bőrápolás a koronavírus idején

A rendszeres kéztisztítás mellett ne feledkezzünk meg kezeink ápolásáról és védelméről sem.


Kézvédők, Kéztisztítók, Kézápolók megújult külsővel
Kézvédők, Kéztisztítók, Kézápolók megújult külsővel

Kézvédők, kéztisztítók, kézápolók megújult külsővel a megszokott minőségben a Fito Trade áruházban. Várjuk vásárloinkat!


Mit is jelent, hogy termékünk organikus és parabénmentes
Mit is jelent, hogy termékünk organikus és parabénmentes

Mostanában nagyon népszerűek a natúr, bio vagy organikus valamint parabénmentes termékek megnevezése, de tudjuk -e mit jelentenek…


MAVIT, a tökéletes hajótisztító
MAVIT, a tökéletes hajótisztító

Idén 21. alkalommal rendezték meg az a Balatoni Hajókiállítást Balatonkenesén az exkluzív Kenese Marina-Port vitorláskikötőben.…


KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK