menü regisztráció belépés 3
termékek
Kezdőoldal Bemutatkozás Aktuális hírek Blog A pr-programról Hűségprogram Kapcsolat 06-20-333-8881
Keresés
Regisztráció
Kosár

A Higiénés termékek
szakértő webshopja

Bőrbetegségek, melyekről a munkáltatója mélyen hallgat!

Cikkek Bőrbetegségek, melyekről a munkáltatója mélyen hallgat!

Bőrünk megvédi a szervezetet a környezet károsító hatásaival szemben, de csak addig, amíg védelmi funkciói jól működnek a mechanikai, kémiai és biológiai behatásokkal szemben. Vegyi anyagokkal való folyamatos érintkezés során azonban a protektív funkció károsodik, csökken a bőr mechanikai védekezőképessége: vegyi anyagok, mikroorganizmusok áthatolása lehetővé válik, a bőr megbetegszik. 

Munka közben betegszünk meg

Foglalkozási bőrbetegségnek nevezzük azokat a bőrbetegségeket, melyek a foglalkozás gyakorlása közben, a munkavégzés során előforduló fizikai, kémiai, biológiai tényezők hatására vezethetők vissza. Irodai munkavégzés kivételével szinte bármilyen területen is dolgozunk, bőrünk folyamatos veszélynek van kitéve.  Mivel a legtöbb tisztítószer és vegyszer engedéllyel rendelkezik, kevesen számolnak a lehetséges mellékhatásokkal, pedig az általuk okozott allergiák száma egyre gyakoribb.

A vegyi anyagok okozzák a foglalkozási bőrbetegségek 90%-át!

Ezek közül pedig:

  • 70–80% kontakt dermatitis,
  • 20–30% allergiás kontakt dermatitis,
  • 90% a kézre lokalizálódik,
  • 10% folliculitis vagy acne, pigmentációs zavar, ulcus vagy neoplasma,
  • 32-75%-ban a betegség tartós


a leggyakoribb megbetegedés: kontakt dermatitis

A foglalkozási bőrbetegségeket a munkahelyen előforduló munkahigiénés és munkabiztonsági hiányosságok okoznak. Sokszor rendelkezésre áll védőkesztyű, de ha az akadályozza a munkavégzést, akkor inkább nem használják. Míg az építőiar és a gyártás területén a szennyeződések okoznak problémát, addig az egészségügyben és az élelmiszeriparban magas fokú fertőtlenítés okoz rövid távon bőrirritációt, hosszabb távon allergiát.

Az ilyen kézbetegség azért kiemelt jelentőségű, mert gyakori a munkahely, a tanult szakma elvesztése, ami fokozott egzisztenciális bizonytalanságot jelent a betegnek. Egyes bőrbetegségek, pl. gyulladásos bőrbetegségek esetén, a bőr természetes ellenálló képessége a fizikai és kémiai hatásokkal szemben csökkent, ezért gyakran ún. tiszta, bőrkímélő munkakörbe való áthelyezésre van szükség. A dermatológiai károsodások kedvezőtlenül befolyásolhatják a mindennapi életünket is, hiszen a háztartási munkák elvégzése is gondot okozat.

A betegségek nagy része megelőzhető

Számos bőrvédelmi és bőrápolási szer áll ma már rendelkezésre, amellyel megelőzhetők a bőr megbetegedései. A raths pr terékcsalád minden munkaterületre teljeskörű bőrápolási termékpalettával rendelkezik. A termékek közül a leghatékonyabbak a folyékony kesztyűként ismert kézvédő krémek – ilyen a pr 88 , aqua protect –, melyek egy kémiai védelmi réteggel látják el a bőrt, miközben a kéz stabil fogása megmarad.


2016. 02. 09.

TOVÁBBI HÍREK

Hírek
Termékforgalmazó kollegákat keresünk
Termékforgalmazó kollegákat keresünk

Szeretnénk kiváló termékeinket minél szélesebb közönséggel megismertetni, ehhez keresünk értékesítői tapasztalattal…


Hírek
MAVIT, a tökéletes hajótisztító
MAVIT, a tökéletes hajótisztító

Idén 21. alkalommal rendezték meg az a Balatoni Hajókiállítást Balatonkenesén az exkluzív Kenese Marina-Port vitorláskikötőben.…


Vásárlói tapasztalatok
Termékeink is győztek az Ironmanen
Termékeink is győztek az Ironmanen

Kiállítóként vettünk részt a budapesti Ironman fesztiválon július végén. A Kopaszi-gát csodálatos környezetében tartott…


Cikkek
Munkahelyét is elveszítheti az ekcéma miatt
Munkahelyét is elveszítheti az ekcéma miatt

A irritatív és allergén anyagok, amelyekkel otthonunkban és munkahelyünkön egyárant találkozhatunk gyakran okoznak bőrgyulladást. A…


KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK