menü regisztráció belépés 3
termékek
Kezdőoldal Bemutatkozás Aktuális hírek Blog A pr-programról Hűségprogram Kapcsolat 06-20-333-8881
Keresés
Regisztráció
Kosár

A Higiénés termékek
szakértő webshopja

Így védje bőrét a kegyetlen mínuszokban!

Cikkek Így védje bőrét a kegyetlen mínuszokban!

Télen a hideg és a fűtött szobák száraz levegője óriási igénybevételnek teszi ki bőrünket és rengeteg problémát okozhat. Különösen akkor, ha ekcémára is hajlamosak vagyunk vagy eleve száraz bőrrel születtünk. 

Bőrünkön a felhám legfelső rétege a szaruréteg, amely igénybevételtől függően különböző vastagságú. A szarusejtek víz hatására megduzzadnak, száraz környezetben pedig kiszáradnak. A szaruréteg tíz százalékos víztartalom alatt már elkezd hámlani, amit repedezett bőr formájában észlelünk.

A bőr felszínén található savvédő köpenynek – mely faggyúból, szarusejtekből és verejtékből tevődik össze – fontos szerepe van a nedvesség megtartásában, ez védi a bőrt a nedves anyagok feláztató hatásától is. Ez a lipidréteg a téli időszak kedvezőtlen klímájában könnyen elvékonyodik a verejtékezés lelassul, a védelem megszűnik és a szaruréteg elveszíti víztartalmát – elkezd kiszáradni a bőrünk. A bőr természetes védőrétege nagyon gyakori szappanos, meleg vizes mosdásnál, mosogatásnál, tisztítószerekkel való munkavégzés során is károsodik. Ilyenkor száraz repedezett bőr, bőrpír, viszketés jelzi, hogy víz- és zsírutánpótlásra van szüksége bőrünknek.

Télen az ekcéma is kiújulhat

Gyermekeknél, felnőtteknél, de sok esetben már csecsemőknél is gyakori az ekcéma megjelenése, mely a test különböző részein száraz, viszkető, vöröses, hámló elváltozások formájában jelentkezik. Megfigyelték, hogy sok esetben a tünetek nyáron elmúlnak, majd a tél beköszöntével újra fellángol a betegség.

Idős embereknél szintén jelentős problémát jelent a száraz bőr, mivel az életfolyamatok lassulása miatt a bőr és hámsejtek működése is csökken. A téli sportok kedvelőit, illetve a szabadban dolgozókat sem kíméli a tél, gyakori panaszok a bőrpír, az arc- és kézszárazság.

Hogy óvjuk bőrünket télen?

  • Fürdés helyett rövid zuhanyt részesítsünk előnyben, így kevésbé szárad ki a bőrünk, ha mégis jobban szeretünk fürdeni, használjunk fürdőolajakat.
  • Mérje lakása páratartalmát, 50% alatti érték estén érdemes beszerezni egy párásító berendezést
  • Ne használjunk lúgos hatású szappanokat, szerezzünk be a bőr természetes zsírköpenyét nem károsító, kímélő tisztítószert, ilyen a clean soft.
  • Kézi mosásnál, mosogatásnál használjunk gumikesztyűt, vagy mégjobb, ha úgynevezett folyékony kesztyűt használunk, mely észrevétlenül védi meg bőrünket.
  • Téli sportok, szabadban végzett tevékenységek előtt kenjük be bőrünket aqua protect kéz- és arcápoló krémmel.
  • Használjunk télen is UV-fényvédőt, hiszen a fehér hóról visszaverődő napfény ugyanúgy károsítja a bőrt, mintha a tengerparton lennénk.
  • A száraz bőr kezelésére használjon a bőr hidrolipid rétegének visszaállítására alkalmas, visszazsírzó, a bőr vízháztartását szabályzó ápolószert.

2016. 01. 06.

TOVÁBBI HÍREK

Hírek
MAVIT, a tökéletes hajótisztító
MAVIT, a tökéletes hajótisztító

Idén 21. alkalommal rendezték meg az a Balatoni Hajókiállítást Balatonkenesén az exkluzív Kenese Marina-Port vitorláskikötőben.…


Vásárlói tapasztalatok
Termékeink is győztek az Ironmanen
Termékeink is győztek az Ironmanen

Kiállítóként vettünk részt a budapesti Ironman fesztiválon július végén. A Kopaszi-gát csodálatos környezetében tartott…


Cikkek
Munkahelyét is elveszítheti az ekcéma miatt
Munkahelyét is elveszítheti az ekcéma miatt

A irritatív és allergén anyagok, amelyekkel otthonunkban és munkahelyünkön egyárant találkozhatunk gyakran okoznak bőrgyulladást. A…


Hírek
Most minden vásárlást ajándékkal jutalmazunk
Most minden vásárlást ajándékkal jutalmazunk

Vásároljon bármilyen terméket webshopunkból és megajándékozzuk egy 50ml-es pr 2000, vagy 50 ml-es pr 99 termékkel. Olvassa el mit…


KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK